Van pápánk, de még milyen?

2013.03.14 13:39

„Tudjátok, a konklávé kötelessége volt, hogy új püspököt adjon Rómának. Úgy tűnik, hogy bíboros testvéreim a világ végére mentek érte (ezzel országára, Argentínára utalt). Köszönöm a fogadtatást” – mondta az új katolikus egyházfő.

A pápa hangsúlyozta: A római egyház, a püspök és a nép kezdje meg útját a testvériség, a szeretet és az egymás iránti bizalom szellemében. „Továbbra is imádkozzunk önmagunkért, egymásért, hogy érvényesüljön ez a nagy testvériség” – mondta Ferenc, kifejezve reményét, hogy ez az út gyümölcsöző lesz az evangelizáció szempontjából.

A pápa megemlékezett elődjéről, XVI. Benedekről, akiért imát mondott, és aki hivatalos vatikáni források szerint televízión kísérte figyelemmel a fehér füst felszállását, az új egyházfő megválasztásának bejelentését és Ferenc rövid beszédét.

„Most szeretnék áldást osztani, de egy szívességre kérlek benneteket. Mielőtt a püspök megáldaná a népet, én arra kérlek benneteket, imádkozzatok Istenhez, hogy áldja meg a püspökötöket” – mondta a Szent Péter téren összegyűlt hatalmas, meghatódott tömeg előtt az új egyházfő. (Forrás: Új Ember)

Március 13-án 22.00 órakor megtelt a Pécsi Székesegyház hívekkel, ahol Dr. Udvardy György megyéspüspök hálaadó szentmisét mutatott be az új Szentatyáért.

Az eseményről készült hanganyagok alább meghallgathatók!

1. Köszöntés

2. Homília

3. Összefoglaló