Katolikus Társadalmi Napok (2013. szeptember 20.-22.)

2013.08.19 12:41

Mi az a Kattárs?

A Katolikus  Egyháznak van megoldása a társadalmi kérdésekre és problémákra – erre kívánjuk felhívni a figyelmet a Kattárssal (Katolikus Társadalmi Napok), azzal a nagyszabású jótékonysági rendezvénysorozattal, melyet Budapesten, a Múzeumkertben tartunk szeptember 20.-22. között.

Katolikus Társadalmi Napok (2013. szeptember 20.-22.)

A rendezvény egyházi fővédnöke: Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek és civil fővédnöke: Dr. Áder János köztársasági elnök. Védnöke továbbá Mádl Dalma asszony, Jószolgálati nagykövet, illetve Gyurta Dániel világ- és olimpiai bajnok úszó.

Nemcsak egyházi dokumentumokban fogalmazódnak meg a társadalom működésével, a közjóval kapcsolatos alapelvek, de a gyakorlati megvalósításban is hangsúlyos szerepet vállalnak a keresztények: hazánkban is több ezer helyen folyik nap mint nap a csendes munka az emberTÁRSakért, a rászorulókért, betegekért, idősekért, gyerekekért. A Katolikus Társadalmi Napok (a „Kattárs”) keretében ezt kívánjuk minden érdeklődő számára láthatóvá tenni, s egyúttal meghívni a közös gondolkodásra és közös cselekvésre. Ezért is lett a rendezvény jelmondata: „Társak vagyunk!”

A Kattárs fő céljai közé tartozik a társadalom érdekében dolgozó katolikus intézmények, civil szervezetek bemutatása; több mint 40 szervezet jelenlétével – mint „az Egyház arcaival” – a Nemzeti Múzeum kertjében felállított sátrakban ismerkedhetünk meg, léphetünk kapcsolatba.

Célunk továbbá, minél átfogóbb képet adni azokról a példaértékű kezdeményezésekről, amelyekről még keveset hallani. A rendezvény így az egyház karitatív, oktatási, egészségügyi munkájában már elkötelezett emberek számára is találkozási fórum lehet, de azokat is inspirálhatja, akik most teszik fel maguknak a kérdést: „Mit tehetnék én magam a társadalmi bajok orvoslásáért? Hová fordulhatok, kikhez csatlakozhatok, ha látom a problémákat, de egyedül nem találom a megoldást?”

A szociális és társadalmi (tudomány, művészet, gazdaság, sport, fenntartható fejlődés, család, lelki élet, a kisebbségi kérdések, a fogyatékkal élők, az oktatás, nevelés stb.) tevékenységek bemutatása mellett komoly és szórakoztató programok sorával – előadásokkal, kis és nagykoncertekkel, játékokkal – is várja az érdeklődőket a Kattárs.

Szeptember 20-án, pénteken délután megnyitóval és tartalmas előadásokkal, illetve este koncerttel várunk.
21-én, szombaton egész napos időtöltést kínálunk. Gyermek és családi, illetve ifjúsági és felnőtt programok mellett, izgalmas, aktuális témákról hallgathatsz előadásokat, kerekasztal-beszélgetéseket. Egész nap során neves előadókkal, szórakoztató koncerttel is várunk. Ezen a napon kerül megrendezésre a Párbeszéd Házában a témához kapcsolódó tudományos konferencia is, amelynek részletes programját és célját itt olvashatod.
22-én, vasárnap délelőtt szentmisével zárul a rendezvénysorozat.
Részletes programunkat itt találod.

Ne feledd, társak vagyunk! Várunk szeretettel!